Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У «Калуській в’язниці» відкрилася фотодокументальна виставка про масовий голод 1946-1947 років в Радянській Україні (ФОТО)

Переглядів: 791

27 лютого у Меморіальному музеї «Калуська в’язниця» відбулося відкриття фотодокументальної банерної виставки «Масовий голод 1946-1947 років в Радянській Україні».

На початку заходу присутні вшанували хвилиною пам’яті всіх загиблих українців внаслідок голодомору 1946-1947 рр., а їх за різною статистикою було від 100 тисяч до 2, 8 мільйонів осіб, повідомляє музейно-виставковий центр.

Відтак старший науковий співробітник «Калуської в’язниці» Олег Відливаний розповів присутнім про причини та наслідки голоду, окреслив тодішню ситуацію, як на західній Україні, так і на території Радянської України за р. Збруч, висвітлив роль керівництва СРСР і УРСР у доведенні громадян до голодної смерті.

Наступним слово мав старший науковий співробітник Краєзнавчого музею Калущини Іван Тимів. У своєму виступі він зупинився на діяльності УПА, яка на той час активно протидіяла радянській владі у їх намірах створювати колгоспи, таким чином відбираючи у селян землі та їхні домогосподарства.

На завершення всі присутні на заході мали можливість поділитися власними думками, які стосувалися тематики виставки.

Дану виставку можна оглянути до 17 березня у Меморіальному музеї «Калуська в’язниця», який розташований на вул. Січинського, 5.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: