Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У консультативній поліклініці Калуської ЦРЛ приймає дітей від місячного віку до 18 років лікар-травматолог-ортопед Ігор Черниш

Переглядів: 919

У ритмі сучасного життя майже щоденно люди з тих чи інших причин зазнають травм, ушкоджень та різних порушень стану свого здоров’я. Не є винятком і діти різного віку. Останні можуть мати й різні спадкові захворювання, зокрема й патології та порушення опорно-рухового апарату (ОРА), який включає в себе кісткову і м’язову системи, а також суглоби, фасції, зв’язки.

Кваліфіковану діагностичну, лікувальну й профілактичну допомогу такі пацієнти можуть отримати в дитячій лікарні КНП «Калуська ЦРЛ». З минулого року тут працює молодий дитячий лікар-травматолог-ортопед Ігор Черниш. Він веде прийом дітей у консультативній поліклініці щоденно, крім неділі, з 09:00 до 14:00 та зранку до вечора практично обслуговує хворих пацієнтів на п’ятому поверсі дитячої лікарні, з посиланням на «Нафтохімік-Калуш» повідомляє «Калуш ФМ».

За словами Ігоря Петровича, батьки, в яких народилося немовля, обов’язково повинні свою дитину вже від місячного віку показати лікарю-травматологу-ортопеду для проведення огляду. А потім під час зростання дитини вона має оглядатися цим фахівцем один раз на рік. Крім того, перед тим, як вона має піти в дитячий садок і школу, також обов’язковий огляд дитини в дитячого ортопеда.

Загалом лікар-травматолог-ортопед дитячої лікарні веде прийом дітей віком від місяця до 18 років. Під час оглядів, надання консультацій, встановлення діагнозу, призначення лікування, подальшого лікування та профілактики тих чи інших захворювань використовуються сучасні методи діагностики. Залежно від симптомів та патологій проводяться дослідження за допомогою рентгенапарата, УЗД, при потребі – комп’ютерної томографії СКТ та іншого діагностичного обладнання.

Перелік досліджень підбирається індивідуально для кожного пацієнта, виходячи з його симптомів та анамнезу. В разі необхідності травматолог-ортопед може порекомендувати пройти додаткову консультацію у вузькоспеціалізованих спеціалізованих фахівців Калуської ЦРЛ: хірурга, невропатолога та інших.

Юним пацієнтам надається як планова, так і невідкладна допомога у випадках отримання травм, ушкоджень кісток, кінцівок, м’язових тканин і зв’язок, переломів внаслідок падінь, ДТП тощо.

«Віднедавна мною та колегами-травматологами Калуської ЦРЛ, – говорить Ігор Черниш, – проводяться дітям в нашій лікарні і певні види операцій. Переважно вони стосуються травм довгих трубчастих кісток, кісток верхніх і нижніх кінцівок, різних переломів. Тому тепер батькам в багатьох випадках не потрібно везти дітей в Івано-Франківську обласну дитячу клінічну лікарню для проведення оперативного втручання».

Звертаючись до батьків дітей, лікар-травматолог-ортопед дитячої лікарні КНП «Калуська ЦРЛ» Ігор Черниш порадив їм не зволікати з отриманням від нього допомоги при виникненні в дитини різних травм, пов’язаних з ОРА, та при підозрі в них таких симптомів:

– неприродня рухливість суглобів чи її порушення;

– викривлення хребта;

– вади розвитку кістково-м’язової системи;

– больові відчуття в шиї, хребті, а також в м’язових тканинах, суглобах, кістках;

– набряки верхніх і нижніх кінцівок;

– хрускіт у кінцівках чи шиї;

– ушкодження м’язових тканин і зв’язок;

– артрити і артрози;

– деформація грудної клітини або кінцівок;

– остеохондропатія;

– плоскостопість та ін.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: