Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У школах Калуша відкрито дев’ять класів з інклюзивним навчанням

Переглядів: 1251

При затвердженні фактичної мережі дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів Калуша на 2017-2018 навчальний рік члени виконавчого комітету Калуської міськради погодили введення у п’яти школах міста класів з інклюзивним навчанням.

Зокрема, у ЗОШ №4 буде один інклюзивний клас, у ЗОШ №5 – три (перший, другий, третій), у ЗОШ №8 – три та по одному у ЗОШ №11 і ЗОШ №10-ліцеї.

За словами в. о. начальника управління освіти Калуської міської ради Лесі Кобзан, у дев’яти класах навчатиметься 11 діток з особливими потребами, тобто у двох класах по дві дитини, а в усіх інших – по одній.

У минулому навчальному році класи з інклюзивним навчанням діяли лише у двох навчальних закладах, оскільки була вимога, що в такому класі не повинно навчатися більше 20 учнів. Проте міністерство ці обмеження зняло, тому в цьому році інклюзивні класи запровадили і в інших школах.

Загалом у Калуші середня наповнюваність класів становить 25,9.

 «Інклюзивне навчання у загальноосвітніх навчальних закладах вводиться з метою кращої соціалізації дітей з особливими потребами. І як показує практика, ця соціалізація проходить успішно. Діти сприймають внутрішній світ своїх особливих однолітків, а не їхні вади», - каже Леся Кобзан.  

Довідка: Інклюзивне навчання (англ. inclusive education) — навчання учнів або студентів із особливими потребами вводячи їх до загального освітнього середовища за місцем їхнього проживання. Інклюзивне навчання розглядається як альтернатива інтернатній системі (коли дітей з особливими потребами утримують та навчають окремо від інших дітей) та навчанню вдома.

Схожі матеріали за тегами: Калуш інклюзивне навчання класи

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: