Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Вчителька з Довгої Калуської успішно пройшла сертифікацію

Переглядів: 2806

Нещодавно завершився пілотний проєкт сертифікації вчителів, який стартував у січні 2019 року і є одним із елементів реформування освітньої галузі.

705 вчителів початкової школи пройшли першу добровільну сертифікацію.

Серед тих, хто пройшов сертифікацію – вчителька з Довгої Калуської Галина Парцей. Галина Василівна успішно пройшла сертифікацію педагогічних працівників відповідно до професійного стандарту «Вчитель початкових класів закладу загальної середньої освіти».

Як розповідає педагог, першим кроком для сертифікації була реєстрація на сайті Українського центру оцінювання якості освіти та створення кабінету учасника.  Протягом місяця пані Галина отримала лист-підтвердження. У ньому повідомлялося про три  етапи проходження вчительської сертифікації.

Перший етап – створення власного електронного портфоліо. Другим етапом був приїзд експертів, які вивчали практичний досвід роботи педагога. 

Третій  етап - це зовнішнє незалежне оцінювання. Воно відбулося в останній день жовтня в Івано-Франківській  загальноосвітній школі. Воно складалось з 100 тестових, на виконання яких було 180 хвилин.

Завдання стосувалися навчально-виховного процесу, відповідно до програмових вимог сертифікації.

Наприкінці листопада комісія при Міністерстві освіти і науки України повідомила, що усі учасники проходження сертифікації педагогічних працівників, котрі набрали більше 50 тестових балів за результатами незалежного тестування та 72 бали з вивчення практичного досвіду, пройшли сертифікацію успішно.

Серед  тих, хто набрав таку кількість балів була і вчителька початкових класів Довгої Калуської школи Галина Парцей.

Схожі матеріали за тегами: вчителька сертифікація парцей

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: