Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Верховна Рада продовжила заборону на продаж землі в Україні до 2020

Переглядів: 748

Верховна Рада України Ухвалила закон, яким продовжується заборона на відчуження земель сільськогосподарського призначення до 2020 року.

Відповідний законопроект №9355-5 ухвалили під час вечірнього засідання парламенту 20 грудня. Це рішення підтримав 231 депутат. Про це пише Громадське.

Зазначається, що у парламенті було зареєстровано 16 законопроектів, якими пропонувалось продовжити мораторій на продаж землі на різні терміни. В тому числі, один з депутатів пропонував продовжити мораторій до 22 квітня 2019 року, мотивуючи це тим, що це день народження Володимира Леніна.

Зазначимо, що наразі в Україні діє заборона (мораторій) на продаж та відчуження сільськогосподарських земель. Власники земельних паїв не можуть вільно розпоряджатися ними, тому єдиним способом передачі землі для користування іншим особам є укладання договору оренди.

Водночас, в Україні відсутня інфраструктура для запровадження ринку купівлі та продажу сільськогосподарської землі, що є формальною причиною для продовження мораторію.

 22 травня стало відомо, що Європейський суд з прав людини визнав мораторій на продаж землі в Україні таким, що порушує права людини та рекомендував скасувати його.

Також у Світовому банку наполягали, що скасування мораторію на продаж землі залишається однією з ключових вимог міжнародних кредиторів та інвесторів.

Фото: DW

Схожі матеріали за тегами: земля продаж заборона мораторій

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: