Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Відтепер всі лікарні звітуватимуть про благодійні внески. У Калуській ЦРЛ їх зараз платять жителі району та Верхнянської й Войнилівської ОТГ

Переглядів: 1141

З 1 січня 2018 року заклади охорони здоров'я зобов’язані звітувати за зібрані благодійні внески з фізичних та юридичних осіб.

Такий наказ Міністерства охорони здоров’я України від 25 липня 2017 року № 848 "Про здійснення заходів з контролю за надходженням і використанням благодійних пожертв у закладах охорони здоров'я".

У МОЗ сподіваються, що медична реформа, яка вже стартувала, взагалі виключить необхідність пошуку додаткових коштів лікарнями та існування фондів. Однак, на сьогоднішній день діяльність благодійних організацій при закладах охорони здоров’я, на думку відомства, потребує додаткового врегулювання, повідомляє Калуської міської ради.

Тож наказ створює механізм для моніторингу коштів, які жертвують на благодійні фонди лікарень. Водночас надходження і використання благодійних пожертв мають стати максимально прозорим.

Калушани при поступленні на стаціонарне лікування в Калуській ЦРЛ не платять благодійних внесків, інформує заступник міського голови Калуша з медичних  питань Наталія Табачук. Але благодійні внески у лікарні платять пацієнти з Калуського району, Войнилівської та Верхнянської ОТГ.

Причиною чиновниця називає те, що Калуський район та ОТГ не виділили Калуській ЦРЛ медичні субвенцій.   

Фото: Буг

 

 

Схожі матеріали за тегами: калуська црл медреформа благодійні внески

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: