Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Вміст хлору у водопровідній воді в Калуші по максимуму в межах норми

Переглядів: 1483

У калушан викликала занепокоєння надто хлорована водопровідна вода впродовж вихідних і понеділка, тож соцмережі зарясніли припущеннями.

«Народ, що з водою? Кран відкриваєш - і різкий запах хлору. П’ємо, їмо, миємось… Ціну підняли, щоб хлорки добавити?! – запитує і водночас припускає Тарас Скакун.

При цьому інші додають, що вже зверталися з цього приводу в колцентр.

«Дозвонилась в колцентр, залишила заявку на рахунок такої води з крана. Чекаю на пояснення», - написала Тетяна Флис.

Інші здивовані, чому з цього приводу мовчить керівництво «Водотеплосервісу» і влада міста, адже з такої води готують їжу в садочках, школах, лікарнях.

Журналіст «Калуш ФМ» намагалася з цього приводу взяти коментар у директора КП «ВТС» Ігоря Яковини, проте він то був на нараді, то просто більше не відповідав на телефонні дзвінки.

Пояснення щодо якості води надав лише начальник Калуської філії обласного лабораторного центру Богдан Пеленичка. Він, зокрема, зазначив, що хлор у воді дійсно високий і його могло б бути менше, але він в межах максимальної норми.

«Коли хлорується вода, частина хлору зв’язується, а частина залишається вільною. Якраз того вільного хлору і є по максимуму в межах норми», - пояснив він.

Водночас Богдан Пеленичка припустив, що могли завезти іншу партію гіпохлориту натрію, а у вихідні не було контролю і невчасно зреагували лаборанти підприємства, які роблять аналізи води.

Проте санітарний лікар зазначає, що оскільки кількість хлору у воді по максимуму в нормі, то така вода не шкідлива для здоров’я, просто неприємно, бо є сильніший запах.

Схожі матеріали за тегами: Калуш вода якість хлор

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: