Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Володимир Війтишин висвятив у Брошнів-Осаді двох випускників духовної семінарії (ФОТО)

Переглядів: 598

У неділю, 23 січня, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин завітав з пастирським візитом до Брошнівської громади. Архієрей очолив святкову Божественну Літургію в храмі Вознесіння Господнього, що в смт Брошнів-Осада.

В часі проповіді Митрополит звернувся до усіх присутніх, роздумуючи над Євангелієм від Матея, що читаємо в неділю після Богоявлення, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на пресслужбу Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Особливим цей день став для двох випускників Івано-Франківської Духовної семінарії Володимира Майки та Степана Рудницького, яким в часі Літургії Владика уділив святе Таїнство священства.

Згідно з Чином поставлення ієрея, після Великого входу кандидати до священства зачитали визнання віри. Опісля Владика Володимир прочитав молитви ієрейських свячень. Відтак нововисвячені ієреї були облечені у священничі ризи: епітрахиль, пояс, нарукавники та фелон, а також отримали служебник та чашу.

Опісля продовжилась Літургія, по завершенні якої Митрополит привітав нововисвячених ієреїв, заохотивши їх  до ревної праці у Христовому винограднику, щоб гідно несли покладені на них пастирські обов’язки. Cвоєю чергою, священнослужителі подякували Владиці Володимиру за довіру та висловили свою вдячність батькам, родичам і всім тим, хто доклався до їхньої формації.

Від імені нововисвячених священників зі словом-подякою за уділене святе Таїнство до Владики звернувся о. Володимир Майка, дякуючи Владиці Володимиру за довіру та висловили свою вдячність батькам, родичам і всім тим, хто доклався до їхньої формації.

Святкове богослужіння завершилося спільною молитвою за Україну.

«Коли ми будемо в молитві кликати Бога на допомогу, ми не залишимося одні, і Господь нам допоможе і захистить свій народ», – закликав до молитви за нашу державу Владика Володимир.

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: