Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Якість питної води у Калуші погіршується. Каламутність вдвічі перевищує норму

Переглядів: 1479

За даними Укргідрометцентру, у результаті затяжних зливових дощів протягом 4-6 травня значно піднявся рівень річок  Лімниці та Чечви.

Це, своєю чергою, спричинило погіршення якості питної води за показникам каламутності та кольоровості, інформує сайт Калуської міськради.

Як повідомив керівник Калуської міськрайонної філії ДУ «Івано-Франківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Богдан Пеленичка, їхня установа здійснює моніторинг за якістю води, яку постачають калушанам.

Зокрема, проби, відібрані 3 травня, показали високу каламутність води, проте для паводкового періоду вона залишалася в межах норми. Відповідала санітарним вимогам водопровідна вода і за показниками бактеріального забруднення.

Проте аналіз води, взятий 6 травня, показав, що якість води погіршується. Каламутність вже вдвічі перевищувала норматив при паводковому періоді і становила 6 мг/дм3. Щодо бактеріологічного аналізу води, то його результати будуть відомі завтра.

Спеціалісти лабораторного центру радять калушанам вживати бутильовану воду, а водопровідну при використанні обов’язково відстоювати та кип’ятити

Схожі матеріали за тегами: Калуш якість води погіршення

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: