Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Юні калуські хокеїсти провели збір на Херсонщині

Переглядів: 780

Вихованці Івано-Франківської ОДЮСШ- команда “Легіон” з Калуша прибула з першого в цьому році тренувально-відновлювального збору.  Збір проходив в Залізному Порту Херсонської області.

Прес-служба франківської спортшколи поспілкувалась зі старшим тренером команди Альбертом Шафіковим.

Він розповів про відпочинок, ремонт льодової арени у Калуші та плани на наступний сезон.

Повну версію розмови читайте нижче.

- Пане Альберте, як був організований цей збір?

- Дякуючи керівництву нашої обласної ДЮСШ і безпосередньо Мирославу Карабіну, наші діти отримали чудову нагоду відпочити на морі, провести цей, вкрай важливий для всіх нас збір, під час якого я мав можливість оцінити  фізичний стан своїх гравців, їх функціональний рівень та й взагалі дати певні навантаження, від яких вихованці нашої команди, будемо відверті, відвикли під час карантину.

- Як проходив ваш кемп?

- Ми мешкали в чудовому готелі “Таїті”, хлопці завдяки турботі наших спонсорів мали покращенне, різноманітне  харчування та відмінні умови перебування. А взагалі:  тепле море, яскраве сонце, пляж - що ще може бути краще для дітей. Ця декада промайнула, як один день. Але, звичайно, основний наголос робився на відновленні фізичної форми – наші підлеглі не байдикували, а плідно працювали, усвідомлюючи, що сезон 2020-21 років для них вже розпочався. І цей виїзд на Херсонщину - це перша цеглинка в фундамент майбутніх кондицій на цілий рік.

- Які основні завдання Ви поставили собі на меті під час цього збору?

- Перше, як я вже говорив, мені треба було отримати об’єктивну інформацію щодо стану моїх гравців, а, по-друге, ми взяли з собою двох хлопців, яких потенційно розглядаємо як підсилення команди в наступному сезоні (з етичних міркувань я поки що не буду називати їх прізвища), і для всіх нас було важливо відчути, наскільки швидко і органічно ці юнаки зможуть адаптуватися до нового колективу, до мікроклімату “Легіону”, до виконання завдань і вимог, які ставить  тренер-педагог. Хочу відмітити, що я задоволений ставленням хлопців до справи, їх відповідальністю і вмінням розуміти основні тренерські вимоги.

- Які подальші плани Вашого колективу? Чи є інформація щодо появи льоду на ковзанці в Калуші?

- Станом на сьогодні наша домашня арена знаходиться в процесі косметичного ремонту. Вирівнюється бетонна основа, ремонтуються і підфарбовуються борти, проводяться додаткові роботи для більш якісної картинки з точку зору вболівальників. Роботи не припиняються, і ми з нашими колегами розраховуємо на відновлення функціонування арени до 1 серпня. Це - крайній термін, можливо, нам вдастся запуститися трохи раніше. Як Ви розумієте, ми тільки “за”. До речі, не думаю, що це буде великою таємницею, але ще ряд колективів з центральної та західної України очікують на появу льоду в Калуші і планують провести перші збори саме на нашій ковзанці. Ми, звичайно, будемо дуже раді.

- Чи є бачення і попередні завдання на наступний сезон?

- Ми з моїм колегою Куцем Андрієм Петровичем та нашою невеликою, але дружною калуською хокейною родиною з нетерпінням чекаємо на початок нового сезону. Хлопці готові тренуватися день і ніч, вони рвуться в бій. Я відверто щасливий бачити такий настрій і піднесення у своїх хокеїстів, які для мене, вже, мабуть, як рідні діти. Особливо всі згадують кінець минулого сезоену, коли наш “Легіон” вийшов на пік форми, здобувши чотири перемоги поспіль і здавалося, що вже ніщо не зможе зупинита переможну ходу нашої команди. Але те, що не зміг зробити суперник, зробила  пандемія COVID-19, сплутавши всі наші плани і збивши наш колектив, як то кажуть, на зльоті. Ми прагнемо довести, що вдала кінцівка минулого сезону була не випадковою і в цьому році Калуш ще більш звучно заявить про себе в чемпіонаті України і в міжнародних турнірах, які маємо в своєму запасі на цей рік. Ми всі чекаємо на повернення нашої улюбленої гри, а за хлопцями вже, повірте мені, не стане.

 

Схожі матеріали за тегами: хокей легіон

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: