Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

З початку року калуські судді розглянули 233 справи про адмінправопорушення

Переглядів: 338

У першому кварталі 2021 року Калуський міськрайонний суд розглянув 233 справи про адміністративні правопорушення. Залишок нерозглянутих справ складає 83 справи. Про це повідомляє «Калуш ФМ» з посиланням на пресслужбу суду.

Найбільша кількість справ, які потрапили до суду, стосується адміністративних правопорушень, що посягають на громадський порядок і громадську безпеку. Так, за звітний період надійшло 75 справ про вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування. Суд розглянув 46 справ, 9 справ повернув, 27 осіб притягнув до відповідальності. Загальна сума штрафу за сукупністю становить 4 760 гривень.

За керування транспортними засобами осіб, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, в суді перебувало 60 справ. Розглянуто – 38, у 24 справах накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу,  23 осіб позбавлено права керування. Загальна сума штрафу за сукупністю становить 316 200 гривень, з яких 30 600 гривень порушники сплатили добровільно. 24 справи було закрито у зв’язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення та закінченням строків притягнення до відповідальності.

За порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження автомобілів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, дорожніх споруд чи іншого майна, в суді перебувало на розгляді 36 справ, з яких розглянуто 31 справу, при цьому 28 осіб притягнули до відповідальності.

У звітному періоді також перебувало на розгляді:

– 29 справ про вчинення дрібного хуліганства,

– 19 справ про несплату аліментів,

– 12 справ порушення правил адміннагляду,

– 11 справ про залишення місця ДТП,

– 6 справ про порушення правил щодо карантину людей.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: