Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

«Живим уклін, загиблим слава!». Калуш вшанував учасників і Героїв Майдану (ФОТО)

Переглядів: 2231

21 листопада у Калуші біля пам'ятника Роману Шухевичу та пам'ятного знака Героям Небесної Сотні з нагоди 5-ої річниці початку масових акцій громадського протесту, що відбулися під час Революції Гідності (листопад 2013 – лютий 2014 року), відбулось віче «Живим уклін, загиблим слава!». Учасники віча також вшанували громадянський подвиг учасників Помаранчевої революції та Революції Гідності. 

Разом з громадою за Україну молились сотрудник Української Православної церкви Святих Землі Української Київського Патріархату протоієрей Микола Мороз та настоятель Української Греко-Католицької церкви Святих Володимира і Ольги отець Олександр Марків, повідомляє прес-служба Калуської міськради.

Хвилюючі і найважливіші моменти подій Революції Гідності у своєму виступі згадав міський голова Калуша Ігор Матвійчук.

Також про події Майдану згадували член громадського координаційного штабу Калущини Ігор Ільницький, активний учасник Революції Гідності, учасник бойових дій в зоні АТО Йосип Сарахман. Калуський поет Богдан Сімків зачитав присутнім авторський вірш про Майдан.

На знак пам'яті про Героїв Майдану, які поклали свої життя за Свободу та Гідність нашої держави, представники влади та громадськості міста поклали квіти до пам'ятного знака Героям Небесної Сотні та пам'ятника Роману Шухевичу.

По закінченню віча усіх бажаючих запросили в актову залу центру художньої творчості дітей, юнацтва та молоді до перегляду фільму «Майдан, який змінив усіх нас».

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш віче Революція Гідності річниця

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: