Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

«Ваш родич у поліції»: пенсіонер віддав шахраям 5 тисяч доларів

Переглядів: 804

Схема шахрайства «Ваш родич у поліції» - не нова, проте прикарпатці продовжують потерпати від неї, позбуваючись значних сум грошей. І часто жертвами шахраїв стають саме люди похилого віку.

Саме така ситуація трапилася нещодавно із 84-річним мешканцем Івано-Франківська. Потерпілий розповів правоохоронцям, що 27 грудня на його домашній телефон зателефонував невідомий чоловік, який представився працівником поліції та сказав, що син пенсіонера нібито винен у вчиненні ДТП. Для уникнення відповідальності потрібні гроші - 5 тисяч доларів США. Не засумнівавшись у правдивості цієї історії та навіть не за телефонувавши до сина, аби з'ясувати ситуацію, старший чоловік погодився віддати усю наявну в хаті готівку незнайомцю, який невдовзі по неї під'їхав, повідомляє поліція Івано-Франківської області.

Працівники поліції проводять заходи зі встановлення місця перебування зловмисників та їх притягнення до кримінальної відповідальності. Проводиться досудове розслідування.

Правоохоронці вкотре звертаються до громадян з проханням про пильність і просять дотримуватися елементарних правил безпеки. Саме довірливість є основною причиною скоєння такого роду злочинів.

Пам’ятайте: навіть якщо незнайомець називає себе працівником правоохоронних органів, не поспішайте виконувати його прохання, особливо ті, які стосуються переказу коштів. Але якщо все ж таки Вас обманули, звертайтеся в поліцію негайно.

 

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття шахрайство пенсіонер

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: