Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

39 мешканців Прикарпаття задекларували мільйонні статки. Серед них – 5 калушан

Переглядів: 516

За підсумками цьогорічної кампанії декларування доходів громадян 39 мешканців Івано-Франківщини вказали у своїх деклараціях доходи понад 1 мільйон гривень, у порівнянні з минулим роком їх стало на 5 більше. Про це під час пресконференції повідомила начальниця Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик, інформує «Калуш ФМ».

Зросла цьогоріч майже втричі й сума задекларованих ними доходів, а це 346,5 мільйонів гривень проти минулорічних 136 мільйонів гривень. Відповідно збільшилася в порівнянні з минулим роком більш як в 4 рази й очікувана сума податків та зборів, що мають надійти до бюджетів, та становить 29 мільйонів гривень.

Найбільше мільйонерів – 16 громадян – проживає в Івано-Франківську, по 5 осіб – у Калуші та Коломиї. Рекордну суму доходів, а це майже 80 мільйонів гривень, цьогоріч задекларував мешканець обласного центру та вже сплатив 2 мільйони гривень податку з доходів фізичних осіб. До 1 серпня  він має сплатити ще 5 мільйонів ПДФО та 1,2 мільйони військового збору.

Загалом, зазначила Ірина Столярик, попри карантинні обмеження та нестабільну економічну ситуацію, мешканці Прикарпаття сумлінно виконали свій конституційний обов’язок щодо декларування доходів та подали до податкових органів області 6310 декларацій, що на 200 більше, аніж торік, та задекларували понад 1 мільярд гривень доходів. У порівнянні з минулим роком загальна сума зросла більш як чверть мільярда гривень.

За результатами поданих декларацій прикарпатці мають сплатити 47,3 мільйони гривень податку з доходів фізичних осіб та військового збору, минулорічні податкові зобов’язання збільшилися практично вдвічі – на 23 мільйони гривень. В основну декларували громадяни доходи отримані у вигляді спадщини – 46,9 мільйонів гривень, від продажу нерухомості – 9,9 мільйонів гривень та від здачі в оренду нерухомого майна – 2,9 мільйони гривень. Однак, найбільшу суму склали інвестиційні доходи – 92 мільйони гривень, їх задекларували 35 фізичних осіб. Ще 68 осіб задекларували доходи, отримані закордоном, загальна сума склала 91 мільйон гривень.

Станом на сьогодні, за словами очільниці податкової служби, до бюджету уже надійшло 13,3 мільйони гривень ПДФО та 1,2 мільйони гривень військового збору від декларантів. Решту суму необхідно сплатити до 1 серпня 2021 року. У разі несвоєчасної сплати податкових зобов’язань або ж неподанні декларації, до громадян буде застосовано адміністративну відповідальність у вигляді штрафу. Однак, зазначила Ірина Столярик, наразі на період дії карантину за рішенням уряду, штрафні санкції не застосовуватимуться. Тому у громадян, попри завершення деклараційної кампанії, є можливість подати декларацію чи сплатити податки без фінансових санкцій поки триває карантин.

Схожі матеріали за тегами: Декларації Прикарпаття

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: