Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Через ракетні обстріли інфраструктура аеропорту в Івано-Франківську практично зруйнована

Переглядів: 466

Через ракетні обстріли інфраструктура аеропорту – практично зруйнована.

Про це в ефірі телеканалу «Рада» повідомив голова громади Руслан Марцінків, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на Суспільне.

З його слів, в останні дні жителі «розслабилися та не завжди реагували на сигнали повітряної тривоги». Коли зранку 11 березня місто потрапило під ракетний обстріл, сигнал тривоги не прозвучав.

«Ми зараз з'ясовуємо, чому. Я знаю, що і в Луцьку тривога не спрацювала. Бо це означає, що ворог хоче посіяти страх і паніку, обстрілявши навіть Західну Україну», – каже Марцінків.

За його словами, інфраструктура аеропорту – практично зруйнована, оскільки це  вже друге влучання. Тому міський голова закликав людей, які мешкають поблизу аеропорту, переселитися.

«Ми уклінно попросили переселитися, бо ворог уже двічі влучав. На щастя, сьогодні не було втрат, але навколо аеропорту – дуже велика кількість населення і в багатоквартирних будинках і одноповерхових забудовах. Тому дуже важливо зараз покинути ці будівлі й переїхати в безпечніше місце. Після сьогоднішнього дня люди розуміють, що в будь-який момент може бути повторний обстріл», – говорить Руслан Марцінків.

Міський голова додав, що майже щодня в Івано-Франківську ловлять диверсантів. Серед них є і місцеві жителі, і з інших міст. Тому ухвалений закон про колабораціонізм дозволяє ефективно притягати їх до відповідальності.

Нагадаємо, що 11 березня приблизно о 7:00 в Івано-Франківську пролунали три вибухи. Це вже другий ракетний обстріл по Івано-Франківську. Вперше місто обстріляли у перший день війни – 24 лютого. Тоді російські окупанти знищували ракетними комплексами аеропорт Івано-Франківська та склади ПММ.

Слідчі Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону розпочали кримінальне провадження за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків (частина 3 статті 110 КК України).

Як повідомили в Генеральному штабі ЗСУ, на світанку 11 березня стратегічними бомбардувальниками Ту-95МС ПКС РФ були застосовані крилаті ракети повітряного базування по об’єктах на території України у містах Луцьк, Дніпро, Івано-Франківськ.

До завдання ракетного удару залучалось не менше шести літаків Ту-95МС, які здійснили пуск не менше 10 крилатих ракет.

Схожі матеріали за тегами: Івано-Франківськ аеропорт вибухи

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: