Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

До місцевих бюджетів Франківщини надійшло понад 510 млн грн плати за землю

Переглядів: 645

З початку року до місцевих бюджетів Івано-Франківщини надійшло 510,9 млн грн плати за землю. З цієї суми власниками та орендарями земельних ділянок - юридичними особами до місцевих скарбниць перераховано 440,9 млн грн, а підприємцями - фізичними особами та громадянами – 70 млн гривень.

Про це повідомляє головне управління ДПС в Івано-Франківській області.

Нагадаємо, що плата за землю включає в себе два види обов’язкових платежів – земельний податок та орендну плату. Земельний податок сплачують власники землі та землекористувачі, орендну плату – орендарі земельних ділянок-фізичні і юридичні особи.

Власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичне перебування землі у власності або користуванні у поточному році.

Юридичні особи - платники плати за землю самостійно обчислюють суму податку щороку та подають податкову декларацію до органів податкової служби за місцезнаходженням земельних ділянок не пізніше 20 лютого поточного року. Подання такої декларації звільняє від обов’язку подання щомісячних декларацій.

Фізичним особам нарахування сум податку за землю проводиться контролюючими органами за місцем знаходження земельної ділянки до 1 липня. Податок необхідно сплатити протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

 

Схожі матеріали за тегами: Франківщина земля плата надходження

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: