Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Івано-Франківська ОДА просить уряд посилити карантин в області

Переглядів: 636

Через різке збільшення кількості випадків захворюваності на COVID-19 та погіршення погодних умов на Прикарпатті голова обласної державної адміністрації Андрій Бойчук провів позачергове засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічно безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомили в ОДА.

– Незважаючи на посилення протиепідемічних заходів, на Прикарпатті впродовж останніх тижнів спостерігається негативна тенденція до різкого збільшення випадків захворюваності на COVID-19, – підкреслив Андрій Бойчук. – З огляду на це, хочу звернутися до жителів області з проханням суворо дотримуватися карантинних обмежень, маскового режиму, з розумінням віднестися до посилення протиепідемічних заходів, обмежити контакти з людьми похилого віку. Саме від відповідального ставлення кожного залежатиме збереження життя і здоров’я людей.

Андрій Бойчук зазначив, що обласна державна адміністрація звернулася до Міністерства охорони здоров’я України з проханням дозволити ввести в області додаткові карантинні обмеження. Водночас влада просить представників бізнесу підготуватися до більш жорсткого карантину у зв’язку із ростом випадків захворювання прикарпатців на COVID-19.

У лікарнях тих районів, де фіксується різке зростання захворюваності, доручено розгорнути додаткові ліжка. ОДА також вимагає посилити контроль на місцях за дотриманням протиепідемічних заходів, передбачених постановою КМУ від 9 грудня № 1236.

– Через погіршення ситуації із COVID-19 та ускладненням погодних умов першочергово необхідно організувати належне довезення коронавірусних хворих до лікарень, – наголосив Андрій Бойчук. – Задля цього слід налагодити взаємодію зі всіма відповідними службами, щоб забезпечити належний проїзд. Окрім того, потрібно визначити маршрути пропуску транзитного транспортного сполучення, у разі необхідності, завчасно обмежити рух транспорту, активізувати роботу соціальних служб щодо виявлення та надання допомоги незахищеним верствам населення з метою недопущення їх обмороження.

Нагадаємо, враховуючи збільшення кількості хворих на коронавірус серед дітей шкільного віку, комісія прийняла рішення про запровадження дистанційного навчання у закладах освіти для учнів 5-11 класів загальноосвітніх шкіл, гімназій, ліцеїв, середніх професійних і вищих навчальних закладів на період до першого березня.

Схожі матеріали за тегами: КОВІД Прикарпаття обмеження

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: