Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

“Людина з довгою тінню”: у Франківському драмтеатрі стартує прем’єра про Кафку (ФОТО)

Переглядів: 675

Лише двоє акторів перевтіляться у 12 персонажів.

12 травня Івано-Франківський національний драмтеатр імені Івана Франка провів прес-конференцію з нагоди прем’єри вистави “Людина з довгою тінню”.

Вистава у новому для театру жанрі – сюрреалістична драма 16+, повідомляє «Калуш ФМ» з посиланням на «ПІК».

“Франц Кафка – загадковий письменник, його проза – однозначно висока література. Він відмовився від раціонального пізнання світу і вважав, шо лише інтуїтивне сприйняття вірне. Акторам таке світобачення також близьке. На мою думку, потрапивши в цей колектив, нашого театру, не дивно, що Назар обрав Кафку. Зі свого боку я сказав “Візьми і роби те, що ти хочеш. Десь я радив, мав свою думку, намагався давити досвідом і інколи казав робити, що він хоче”. Особисто мені завжди було страшно братися за Кафку “, – розповідає Ростислав Держипільський.

Також Ростислав Держипільський додав, що це елітна література для інтелектуального глядача.

Режисер вистави – Назарій Панів. Це його третя режисерська робота.

“Людина з надто великою тінню” – так називав себе сам Кафка. Наша робота – це про прихований від всіх і навіть від свідомості самого автора світ його стразів, бажань і крихкої нерішучої любові”, – говорить Назар Панів.

У виставі є 12 персонажів та  втілюватимуть їх лише двоє акторів. Їхні імені відкрили лише сьогодні, це – Ірина Бенюк та Юрій Хвостенко.

Юрій Хвостенко виконує роль трьох персонажів (Франц Кафка, Альтер-еґо, Жінка з борделю).

“Кафка був такий різний, міг бути на вулиці веселий, а вдома закриватися від всіх, боятися різноманітних звуків. Це про мене. Кафку не треба боятися. Ця вистава це його життєва історія, про його стосунки з жінками, з собою, з павуками”, – Юрій Хвостенко.

Ірина Бенюк виконує роль 9-ти персонажів (Альтер-еґо, Дівчинка, Батько, Феліція Бауер, Юлія Вохрецех, Мама, Франц Кафка, Мілана Естонська, Дора Дімант).

“Театр задає питання, відповідає. І хоч це не моральна установа – він виховує. Кафка дуже пов’язаний з ковідом, от нас закрили вдома, а Кафка це любив. Кафка він інший, він митець. Наша вистава ніби в стилі кіно, все ультрамікро. Я не знаю, як я граю 9 ролей”, – Ірина Бенюк.

Чи буде зрозуміло тим, хто не читав Кафку?

“Не треба боятися. Якщо ви знаєте, класно, це вам допоможе. Якщо ні, то наша вистава вас з ним познайомить і ви почнете читати Кафку”, – розповідає Назарій Панів.

Прем’єра відбудеться 15,16, 22 і 23 травня.

Цікавий факт:

Франца Кафку з Івано-Франківськом пов’язує його прізвище. Чеською Kavka — це галка. Письменник сам ідентифікував себе з образом цього чорного птаха.

 

Схожі матеріали за тегами: Франківський драмтеатр прем'єра Кафка

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: