Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Франківщині викрили групу наркоторговців, які збували амфетамін та марихуану (ФОТО)

Переглядів: 613

До складу наркоугруповання входило четверо місцевих мешканців, які «працювали» за чітким розподілом обов’язків: організатор, хімік та двоє драгдилерів. Зловмисники  на території області  розповсюджували амфетамін «власного виробництва» та марихуану. Під час обшуків у членів групи правоохоронці вилучили наркотики, лабораторне обладнання, набої, пістолет та холодну зброю.

Навесні оперативники управління боротьби з наркозлочинністю в Івано-Франківській області ДБН Нацполіції отримали інформацію щодо групи осіб, які налагодили мережу збуту амфетаміну та марихуани на території області. Працівники поліції протягом кільок місяців документували діяльність злочинного угруповання, збираючи необхідну доказову базу, повідомляє поліція області.

Як з’ясувалося, до складу наркоугруповання входить четверо жителів Івано-Франківська. Організував наркобізнес 34-річний раніше судимий за крадіжку місцевий мешканець. Його довіреною особою був 25-річний хімік, який володів основними знаннями в області органічної хімії, необхідними для виготовлення амфетаміну. Зокрема, в його помешканні зловмисники обладнали нарколабораторію.

Для реалізації готового товару на території області лідер групи залучив ще двох раніше судимих чоловіків, віком 40-ка та 45-ти років, які розповсюджували амфетамін і марихуану. Дилери збували психотропи та наркотики під час особистих зустрічей лише «перевіреним» клієнтам.

25 листопада, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури та за силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД у ході проведення ряду санкціонованих обшуків за місцями проживання зловмисників та в приміщенні, де виготовляли наркотики, працівники поліції вилучили згортки з розфасованими амфетаміном та марихуаною. Крім того, виявили обладнання для виготовлення психотропів: металеві ємкості, колби, трубки, лабораторні холодильники, пляшки з хімічними речовинами, а також «чорнові» записи, фасувальні матеріали, гроші, мобільні телефони, набої, пістолет та холодну зброю.

Організатора угруповання затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі Івано-Франківщини розслідують кримінальне провадження за ч. 2  ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Схожі матеріали за тегами: Франківськ наркоторговці затримання

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: