Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Франківщині вода підмиває береги і руйнує дамби

Переглядів: 1758

Прикарпаття і далі потерпає від негоди.  Від проливних дощів постраждали Тисменицький, Долинський, Калуський, Богородчанський райони та Івано-Франківськ.

Так, у с. Підлісся Загвіздянської ОТГ Тисменицького району 25 липня на р. Бистриця Солотвинська відбувся обвал дамби. Для укріплення 40 метрів берегової лінії рятувальники встановили 650 мішків з сипучими матеріалами, повідомляє управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА.

26 липня  допомога надзвичайників знадобилася в Болехові. Тут вони відкачали 42  м. куб. води з двох криниць.

Щодо Калуського району, то тут Лімниця далі руйнує берег біля Добрівлян.

У с. Росільна Богородчанського району на мості через р. Луква утворився провал розміром 80х10 см.

А в с. Угорники на річці Бистриця Надвірнянська відбувся зсув дамби. Відповідно 26 липня в Івано-Франківській міській раді відбулося термінове засідання комісії з надзвичайних ситуацій, на якій комунальним службам доручили надати 5 тонн піску для укріплення дамби, а управлінню з питань надзвичайних ситуацій мобілізаційно-оборонної роботи та діяльності правоохоронних органів Івано-Франківської міської ради виділити 1 тис. мішків та інвентар. Сьогодні на місце пригоди підвезуть великогабаритний камінь для укріплення берега річки.

Також в Івано-Франківську в районі вулиць Джерельної та Блавацького (мікрорайон Опришівці, дачний масив №4) внаслідок підняття рівня води розмило близько 40 метрів берега річки Бистриця Надвірнянська шириною 3 метри.  Загрози життю людей та майну не було. 

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття вода руйнування

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: