Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Івано-Франківщині встановлять пункти моніторингу чистоти повітря

Переглядів: 304

Депутати розглянули питання, які стосувалися навколишнього природного середовища. Зокрема, мова йшла про нову обласну програму – державного моніторингу у галузі охорони атмосферного повітря Івано-Франківської області.

Про це йшлося сьогодні, 5 листопада, на засіданні постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального природокористування та розвитку туризму, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на «Фіртку».

«Всі ці документи вже розробило та погодило міністерство. Мова йде про цілу Івано-Франківщину, крім Івано-Франківської ОТГ – вона має створити свою таку програму. Наразі в області маємо 313 підприємств, які здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферу», – сказав Андрій Пліхтяк, начальник управління екології та природних ресурсів ОДА.

Також планується встановити чотири стаціонарних пости спостереження за чистотою повітря, десять автоматизованих постів біля великих підприємств-забруднювачів, а також один пересувний автомобільний пункт спостереження за атмосферою. У програмі є і схема розміщення цих пунктів.

«Цей автомобіль зможе виїхати і перевірити якість повітря в будь-якій точці нашої області. Плануємо проводити спостереження за такими забруднюючими речовинами, як діоксид сірки, діоксид азоту, оксид вуглецю, бензол, свинець, арсен, кадмій, тверді частки», – сказав Андрій Пліхтяк.

Зазначається, що фінансування цієї програми строком на п’ять років має скласти 71 мільйон 450 тисяч гривень. З цієї суми державний бюджет має виділити 50 мільйонів, решта – із місцевого бюджету.

 

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття моніторинг повітря

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: