Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Прикарпатті очікують 52 тисячі доз вакцини від дифтерії та правця

Переглядів: 967

В Івано-Франківській області є дефіцит вакцини від дифтерії і правця для дорослих. Наступного тижня має поступити 52 тисячі доз цієї вакцини.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила експерт з питань епідеміології Івано-Франківської ОДА Євгенія Чурпіта.

«Нині в області є дефіцит вакцини від дифтерії і правця для дорослих. Наступного тижня очікуємо поставку цієї вакцини у кількості 52 тисячі доз», - повідомила Євгенія Чурпіта.

Додамо, що запаси вакцини проти дифтерії вичерпалися і в Калуші.

Як повідомив «Калуш ФМ» головний лікар Калуського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Михайло Гаврилишин, у жовтні значно побільшало бажаючих вакцинуватися проти дифтерії. Тож наразі у міській поліклініці використали всю наявну вакцину. Проте заявку на її потребу заклад вже подав.

За словами головного лікаря, відсоток вакцинації від дифтерії серед дітей у Калуші сягає 86-87%, а серед дорослого населення 31,5%.

Додамо, що впродовж останніх років в Україні реєструвалися поодинокі випадки захворювання на дифтерію, а у жовтні цього року відразу 18-ть: 15 – в Ужгороді Закарпатської області серед студентів-іноземців та 3 випадки – в Києві. Окрім того, підтверджено один випадок у Харківській області. Також два випадки були зареєстровані на початку року в Луганській області. Загалом отримано 31 повідомлення про підозру на дифтерію, у 21 випадку діагноз був підтверджений.

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття вакцина дифтерія

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: