Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Прикарпатті стартує IV обласний літературно-публіцистичний конкурс ім. Василя Стефаника

Переглядів: 305

Центр досліджень «Покутської трійці» запрошує вчителів, керівників творчих студій та гуртків, учнів та студентів узяти участь в IV обласному літературно-публіцистичному конкурсі учнівської та студентської молоді ім. Василя Стефаника. Про це повідомляє «Калуш ФМ» з посиланням на пресслужбу Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника.

Конкурс стартує з 1 лютого 2021 року  і проводиться у номінаціях – «Новеліст року», «Поет року» та «Публіцист року». 

Для участі в номінації «Новеліст року» конкурсанти надсилають новелу на будь-яку тему з сучасного чи минулого життя України та українців, що не перевищує своїм обсягом більш як 8 сторінок друкованого тексту. Тематичний, проблемний, стильовий спектр не обмежується жодними вимогами. Художні твори мають бути написані сучасною українською мовою з можливим використанням діалектизмів, жаргонізмів, сленгів (окрім табуйованої лексики).

Для участі у номінації «Поет року» віршотворці надсилають свої поетичні тексти, збірки, поеми. Тематичний, проблемний, стильовий спектр тут теж не має жодних обмежень.

Для участі у номінації «Публіцист року» конкурсанти надсилають есе, в якому можуть осмислюватися різні ракурси сприйняття образу та творчості Василя Стефаника в сучасному та минулому України, його творчий геній, світогляд текстів і персонажів, актуальність у сьогоденні, оригінальність та самобутність таланту, тематичні, проблемні, екзистенційні перегуки з сучасністю. Автор есе має право сам обирати вектор пов’язаності свого твору зі «світом» Василя Стефаника.

Новели, поезії, есе та анкети учасники можуть надсилати на електрону адресу – pokutskatriitsia@ukr.net або ж поштову адресу –  Центр досліджень «Покутської трійці», вул. Лисенка 8, м. Коломия, Івано-Франківська обл., 78200 до 8 травня 2021 року.

До тексту авторам необхідно додати анкету, в якій вказати своє прізвище та ім’я, дату народження, навчальний заклад та клас (курс), інформацію про вчителя української мови та літератури (прізвище, ім’я, по-батькові), контактні дані (телефон та адресу електронної скриньки).

Переможців у кожній із номінацій журі конкурсу визначає до 14 травня 2021 року. Переможці й відзначені членами журі учасники та їх учителі будуть нагороджені дипломами та подарунками.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: