Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Прикарпатті судитимуть жителів Калущини, які облаштували масштабну нарколабораторію (ФОТО)

Переглядів: 270

Відділ розслідування особливо важливих злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області завершив досудове розслідування та скерував до суду обвинувальні акти щодо організатора групи і трьох її учасників, мешканців Калущини, які облаштували масштабну нарколабораторію.

Про це інформує «Калуш ФМ» з посиланням на поліцію області.

Нагадаємо, навесні цього року правоохоронці викрили та задокументували діяльність організованої групи осіб у сфері незаконного обігу психотропних речовин та прекурсорів, а також виявили облаштовані ними нарколабораторії. Потужності лабораторії дозволяли виготовляти до десяти кілограмів амфетаміну щомісяця.

Каналами збуту підозрюваних в межах Івано-Франківщини й сусідніх областей України стали Telegram-канали, які великими партіями замовляли наркопродукцію через відділення пошти.

Слідство встановило, що 28-річний мешканець одного із сіл Калущини створив та очолив організовану групу, до якої добровільно увійшли троє чоловіків: 23-річний, 27-річний і 28-річний мешканці цього ж району.

Зловмисників, які раніше не судимі, було затримали, повідомили їм про підозри та обрали запобіжні заходи – тримання під вартою.

Наразі слідчі завершили досудове розслідування щодо організованої групи і скерували до суду обвинувальні акти  у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 307 (незаконне виготовлення, зберігання наркотичних засобів з метою збуту в особливо великих розмірах), ч. 3 ст. 311 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів), ч.3 ст. 313 (незаконне придбання, обладнання призначеного для виготовлення наркотичних засобів, вчинені організованою групою), ч. 3 ст. 28 ч.2 ст. 317 (організація або утримання місць для незаконного виготовлення наркотичних засобів, організованою групою) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: