Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Прикарпатті територіальним громадам не передали шкільні автобуси. Область готує звернення до Кабміну

Переглядів: 428

На Прикарпатті планують передати шкільні автобуси у комунальну власність територіальних громад.

Сьогодні депутати Івано-Франківської обласної ради прийняли відповідне звернення до Кабінету Міністрів України, інформує Фіртка.

Першого січня 2021 року набув чинності новий Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти, згідно з яким підвезенням до навчального закладу забезпечуються учні, які проживають від закладу загальної середньої освіти на відстані понад 2 км.

Підвезення організовується з попередньо визначеними зупинками, а відстань від місця проживання учнів до місця збору на зупинці не повинна перевищувати 500 м.

У зверненні нагадали, що в рамках реалізації державної програми «Шкільний автобус» за закладами освіти закріплено шкільні автобуси. Але в результаті змін, що відбулися внаслідок формування нової системи адміністративно-територіального устрою та процесу децентралізації, з початку 2021 року залишається невирішеним питання передачі шкільних автобусів територіальним громадам.

«Балансоутримувачами шкільних автобусів були органи управління освітою районних державних адміністрацій, які припинили діяльність у зв’язку із передачею їхніх функцій територіальним громадам. Сільським, селищним радам територіальних громад передано повноваження засновників закладів загальної середньої освіти, а також безоплатно передано у власність закріплене за ними майно (основні засоби, фонди та матеріальні цінності). Однак шкільні автобуси залишились у власності держави й на сьогодні відсутній механізм їх передачі на баланси новоутворених територіальних громад», – зазначається у зверненні.

Через це облрада просить прийняти окреме рішення про передачу автобусів та звільнення від оплати за  їхню перереєстрацію.

За звернення проголосував 71 депутат облради.

Нагадаємо, у 2020-му році для Івано-Франківської області виділено державну субвенцію з держбюджету – 25 мільйонів гривень. Крім того, з обласного бюджету для співфінансування ще додатково скерували близько 10 мільйонів гривень. Департамент придбав 19 шкільних автобусів. Їх розподілили серед 19 шкіл області. Автобуси насамперед передали в новоутворені опорні школи.

 

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття шкільні автобуси звернення КМ

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: