Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Працівники лабораторного центру продезінфікували на Прикарпатті близько 1500 криниць

Переглядів: 912

Фахівці Івано-Франківського обласного лабораторного центру та територіальних філій продовжують моніторинг наслідків червневої повені.

 Основний акцент в роботі фахівців приділяється дезінфекції води джерел водопостачання, лабораторному контролю питної води з підтоплених та продезінфікованих криниць та каптажів, а також постійній роз’яснювальній роботі серед населення. Так станом на 7 липня проведено дезінфекцію 1469 криниць та каптажів, повідомляє пресслужба центру.

Досліджено 278 проб води питної водопровідної, з них 10 нестандартних по мікробіологічних показниках, 141 пробу води централізованого водопостачання, де не було нестандартних, 770 проб води децентралізованого водопостачання, з яких 180 нестандартні по мікробіологічних показниках та 160 по санітарно-хімічних.

Для дезінфекції  криниць використовуються деззасоби,   в тому числі придбані  органами місцевого самоврядування. Так, 20 кг  таблеток Бланідазу придбано Тисменицькою РДА, деззасоби Рогатинською РДА, Спаською ОТГ Рожнятівського району, Печиніжинською ОТГ.

Проводить закупівлю і Благодійний фонд «Мальовниче Прикарпаття». Готові надати  допомогу в придбанні  ГО «Агентство сприяння сталому розвитку Карпатського регіону «Форза».

Крім того ведеться щоденний моніторинг інфекційної захворюваності.

 

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття криниці дезінфекція

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: