Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Придбати картину - значить допомогти. У Калуші триває виставка-продаж на підтримку художниці Тетяни Чаборик (ФОТО)

Переглядів: 2148

31 жовтня у виставковій залі Калуша відбулося відкриття виставки-продажу картин відомої калуської художниці Тетяни Чаборик, яка потребує коштів на невідкладне лікування.

Ініціаторами цієї акції були подруги пані Тетяни Зоряна Атлантова та Лариса Гох.

За словами зберігача фондів виставкової зали Галини Турчик, виставка-продаж картин – це один із кроків, щоб підтримати художницю, яка на даний час перебуває на лікуванні в одній із приватних клінік Києва. Щоб пройти курс реабілітації необхідно близько 100 тисяч гривень.

Як повідомив директор музейно-виставкового центру Калуша Артур Єфремов, на виставці представлено близько 25 робіт. Більшість із них – це картини Тетяни Чаборик, але є і декілька робіт її батька Михайла Коломійця. Виставила на продаж картину свого батька Сергія Онищенка і Зоряна Атлантова. Вирішила підтримати художницю також власниця ательє «Шпулька». Вона пропонує бажаючим придбати сумочки з натуральної шкіри і хутра власного виробництва.

Прикметно, що початок продажу картин зроблено - одну з робіт Тетяни Чаборик уже придбали.

Звичайно, не кожен спроможний купити картину за тисячу чи більше гривень, проте допомогти фінансово Тетяні Чаборик можна й перерахувавши кошти на картку Привату за номером 4149 4978 2031 9798 чи поклавши їх до скриньки пожертв у виставковій залі.

Додамо, що виставка-продаж картин художниці триватиме до 14 листопада.

Тож усі бажаючі можуть прийти до виставкової зали (вул. Дзвонарська, 5), оглянути, вибрати і придбати. Роботи Тетяни Чаборик дуже різнопланові: тут і портрети, і натюрморти, і світ квітів, і пластика жіночих образів.

Шлях Тетяни Чаборик до художньої творчості був прямий і наполегливий. Після закінчення в 1975 році Харківського художнього училища працювала в Художньому фонді м. Івано-Франківська до 2002 року. Одночасно декілька років викладала живопис та композицію на образотворчому відділі в Калуському коледжі культури та мистецтва.

На конкурсній основі була відряджена в 1984 році до В’єтнаму художником при консульстві. Два роки в тропічній країні залишили незабутні враження і дали матеріал для творчості.

У Тетяни Чаборик - чотири персональні виставки в Україні і дві за кордоном (Сербія) та міжнародні пленери у 2003 і 2004 рр. у Сербії. З 1973 року художниця брала участь у багатьох колективних виставках. Її роботи знаходяться у приватних та державних колекціях в Україні, Австрії, Польщі, Чехії, Німеччині, Сербії, В`єтнамі, США.

 

Людмила СТЕПОВА

 

 

Схожі матеріали за тегами: виставка чаборик

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: