Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Прикарпатські чиновники «повеневі» кошти повернули, але все одно підуть за махінації під суд

Переглядів: 279

Надвірнянська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо чотирьох службовців за фактом зловживання службовим становищем та службового підроблення (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

В ході розслідування обвинувачені відшкодували 280 тис. грн збитків.

Нагадаємо, голова та троє членів тимчасової комісії з питань надзвичайних ситуацій, один із яких – депутат селищної ради, зловживаючи своїм службовим становищем, заповнили та підписали акт обстеження технічного стану житлового будинку в с. Білі Ослави, внісши неправдиві відомості про те, що він зруйнований унаслідок повені (червень 2020 року), інформує «Калуш ФМ» з посиланням на пресслужбу Івано-Франківської обласної прокуратури.

На підставі цього будинок віднесли до першої категорії постраждалих унаслідок повені, а його власник, який виявився братом одного із членів комісії, отримав грошову допомогу в розмірі 300 тис. грн. Однак за висновком експерта встановлено, що вказаний будинок пошкоджений унаслідок повені частково, а тому власник мав право на одержання 20 тис. грн.

Наразі досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт розглядатиме по суті суд.

Схожі матеріали за тегами: Чиновники повеневі кошти зловживання суд

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: