Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Прикарпатського легкоатлета відсторонили від виступу на Олімпіаді-2020

Переглядів: 331

Виступити в Токіо не зможе Михайло Гаврилюк з Делятина, що мав змагатися в метанні молота. Окрім Михайла, відсторонили від участі в змаганнях ще двох українських атлетів - Назара Коваленка (спортивна ходьба) та Наталю Пироженко-Чорномаз (естафета 4х400 метрів).

Про це повідомляє Athletics Integrity Unit (AIU) — незалежна організація по боротьбі з допінгом у легкій атлетиці, пише Суспільне.

Причина рішення, яке прийняла AIU, пов'язана з допінг-справами, що відкриті відносно українських легкоатлетів. Через відсторонення усі три спортсмени не зможуть виступити на Олімпійських Іграх у Токіо у своїх видах.

Це вдруге за останні три дні українських спортсменів відсторонюють від Олімпіади. Перед цим через підозру у вживанні еритропоетіну змагання пропустить триатлоністка Юлія Єлістратова.

Проте причина відсторонення Гаврилюка, Коваленка та Пироженко-Чорномаз має інший характер.

Чому українців відсторонили від Олімпіади-2020?

Згідно з міжнародними правилами у відбірковий період та перед виступами на змаганнях кожен легкоатлет повинен здати відповідну кількість змагальних та позазмагальних допінг-проб – три тести терміном до десяти місяців.

Через пандемію коронавірусу календар змагань зазнав змін. Спортсменам, які відібралися на Олімпіаду в заключні тижні, необхідно були здати три позазмагальні допінг-проби в обмежений проміжок часу.

Гаврилюк, Коваленко та Пироженко-Чорномаз не надали достатньої кількості допінг-проб. Відповідно, Athletics Integrity Unit через це вирішив їх відсторонити.

Назара Коваленка в минулому дискваліфікували на три роки через вживання допінгу. Однак термін дискваліфікації сплинув у 2020-му, після чого він відновив виступи.

Перед стартом Олімпіади відсторонення отримав також важкоатлет Дмитро Чумак. Дискваліфіковані також гімнаст Олег Верняєв та легкоатлет Ігор Главан (спортивна ходьба на 50 км).

Відсторонені спортсмени: що про них відомо

Михайло Гаврилюк - 22-річний метальник молота, у 2021 році став срібним призером чемпіонату України та посів четверте місце на молодіжному Євро з легкої атлетики.

Назар Коваленко – 34-річний представник у спортивній ходьбі. У 2011 та 2021 роках переміг на чемпіонаті України зі спортивної ходьби на 20 км.

Наталя Пироженко-Чорномаз – 24-річна бігунка, в Токіо мала виступити в естафеті 4х400 метрів. У 2017 році стала чемпіонкою України на цій дистанції.

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: