Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Прикарпатському бізнесу повернули 174 мільйони гривень податку на додану вартість

Переглядів: 919

Як повідомили в головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, за перший квартал 2020 року бізнесменам Івано-Франківщини відшкодовано 174 млн грн податку на додану вартість.

Залишок заявленого суб’єктами господарювання невідшкодованого на розрахунковий рахунок ПДВ складає 86,2 млн грн, з яких 37,8 млн грн знаходяться в стадії перевірок згідно з вимогами Податкового кодексу України, а по деклараціях за лютий поточного року на суму 48,3 млн грн граничний термін узгодження припадає на 20 квітня.

Крім того, за січень-березень поточного року фахівці податкової служби області упередили 5,3 млн грн неправомірно задекларованого до відшкодування податку на додану вартість.

Нагадаємо, відповідно до положень Податкового кодексу України право на отримання бюджетного відшкодування має платник ПДВ, який прийняв рішення про повернення суми бюджетного відшкодування та подає відповідному контролюючому органу податкову декларацію та заяву про повернення суми бюджетного відшкодування, яка відображається у податковій декларації. Платники податку мають можливість переглянути реєстр заяв про повернення суми бюджетного відшкодування за допомогою електронного сервісу ДПС «Електронний кабінет платника».

 

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття бізнес ПДВ повернення

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: