Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Прикарпатці сплатили до бюджету понад 456 мільйонів гривень плати за землю

Переглядів: 727

З початку 2020 року до місцевих бюджетів Прикарпаття платники податків сплатили 456,5 млн грн плати за землю. Плата за землю посідає третє місце за обсягами надходжень до місцевих бюджетів Прикарпаття і становить понад 10 відсотків загальних надходжень.

Про це повідомили в головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Відтак за вказаний період власники та орендарі земельних ділянок - юридичні особи сплатили до місцевих бюджетів 393,1 млн грн, а землекористувачі - фізичні особи – 63,4 млн гривень.

Нагадаємо, що плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності. Земельний податок сплачується власниками земельних ділянок та земельних паїв (часток), а орендна плата - землекористувачами - орендарями за земельні ділянки державної і комунальної власності, які використовуються ними на підставі договорів оренди.

Сплачувати плату за землю необхідно з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. Підставою для нарахування земельного податку є дані Державного земельного кадастру. Базою оподаткування є нормативна грошова оцінка земельних ділянок з урахуванням коефіцієнта індексації, який визначається згідно з порядком, встановленим Податковим Кодексом.

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття плата земля надходження

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: