Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Прикарпатці сплатили майже 27 мільйонів гривень податку на нерухомість

Переглядів: 792

Протягом 2018 року жителі Івано-Франківщини сплатили 26,8 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Це на 10,5 млн грн більше, ніж у 2017 році.

Про це повідомляє управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС в Івано-Франківській області.

Податківці зазначають, що сплачувати податок на нерухоме майно зобов’язані не всі фізичні особи, а лише ті, які володіють квартирою, квартирами, житлова площа яких перевищує 60 кв. м, і будинком площею більше 120 кв. м. У випадку наявності об’єктів нерухомого майна різних типів податок сплачується за площу, що перевищує 180 кв. м, тобто податок нараховується лише на «зайві» квадратні метри.

Крім того, розрахована сума податку на нерухоме майно збільшується на 25000 тис. грн за кожен об’єкт нежитлової нерухомості, загальна площа яких перевищує 300 кв. м для квартири або 500 кв. м для будинку.

Фізичні особи-власники нерухомості повинні сплатити визначену суму податку впродовж 60 днів з дня отримання повідомлення-рішення. Якщо власники нерухомості, не отримали такого повідомлення-рішення чи мають сумніви щодо об’єктів оподаткування сум нарахованого податку, то їм необхідно звертатись до Центрів обслуговування платників за місцем знаходження об'єктів оподаткування.

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття нерухомість податок сплата

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: