Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Прикарпатці сплатили за землю понад 630 мільйонів гривень

Переглядів: 765

За січень-грудень 2019 року до місцевих бюджетів Івано-Франківщини надійшло 634,2 млн грн плати за землю, що на 112,9 млн грн більш, ніж за 2018 рік.

Про це повідомили у головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Значну частину надходжень земельного податку перерахували юридичні особи, від них надійшло до бюджету 555,4 млн гривень. Фізичні особи протягом дванадцяти місяців сплатили до місцевих скарбниць 78,8 млн гривень.

Нагадаємо, відповідно до норм Податкового кодексу України, власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

Юридичні особи - платники плати за землю самостійно обчислюють суму податку щороку та подають податкову декларацію на поточний рік до органів фіскальної служби за місцезнаходженням земельних ділянок не пізніше 20 лютого поточного року. Подання такої декларації звільняє від обов'язку подання щомісячних декларацій.

Нарахування фізичним особам сум земельного податку проводиться фіскальними органами, які вручають платникам до 1 липня 2020 року податкові повідомлення-рішення про сплату податку.

 

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття плата за землю кошти

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: