Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Прикарпатців попереджають про французькі устриці з вірусом та цибулеву пудру з сальмонелою

Переглядів: 1119

Держпродспоживслужба попереджає мешканців Івано-Франківщини про небезпечні продукти. На ринок потрапили індійський порошок з цибулі із сальмонелою та французькі устриці із нововірусом.

Зокрема до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшли інформаційні повідомлення системи RASFF:

– щодо виявлення сальмонели в порошку з цибулі, експортованому з Індії (експортер Natural Agro Foods) до Німеччини (виробник Lay Gewurze)  та до окремих держав – членів ЄС і, в тому числі до України, – Lay Specie.

– щодо виявлення нововірусу в устрицях, експортованих з Франції (виробник La Famile Boutrais) до окремих держав – членів ЄС та до України – ТОВ “СІЛВЕО”.

«Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області попереджає операторів ринку, які використовують у виробництві або здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність компетентний орган, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», – йдеться в повідомленні.

У разі виявлення вказаного харчового продукту прикарпатців просять повідомляти про це за номерами телефонів: (0342) 511389, 511392 або звертатися до територіальних управлінь Держпродспоживслужби.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: