Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Прикарпаття підраховує збитки. На відновлення пошкоджених негодою об’єктів потрібно понад 400 млн гривень

Переглядів: 739

25 травня під головуванням Віце-прем’єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС щодо наслідків підтоплень на території західних областей.

У роботі селекторної наради взяли учать перший заступник голови облдержадміністрації Марія Савка, начальник управління з питань цивільного захисту ОДА Володимир Стебницький, т.в.о. начальника управління ДСНС України в області Ігор Оксентюк, керівники структурних підрозділів ОДА та управлінь області.

Марія Савка повідомила, що органами влади усіх рівнів ведуться відновлювальні роботи на пошкоджених об’єктах, вирішуються питання щодо надання матеріальної допомоги постраждалому населенню. Резервні фонди обласного та місцевих бюджетів всіх рівнів незначні, однак вони спрямовані на ліквідацію наслідків стихії. Згідно з інформацією, наданою органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, попередня потреба в коштах на відновлення пошкоджених об’єктів становить понад 400 млн. гривень.

Важливо, що 23 травня Івано-Франківська обласна державна адміністрація звернулася до Кабінету Міністрів України з проханням щодо надання області фінансової допомоги за рахунок коштів резервного фонду Державного бюджету. Щодо необхідності виділення цих коштів для подолання наслідків стихії Віце-прем’єр-міністр повідомив, що Уряд невідкладно розгляне це звернення.

Довідково

Наприкінці квітня та у травні цього року в області через погіршення погодних умов було підтоплено населені пункти, сільськогосподарські угіддя, присадибні ділянки, зруйновано дамби, мости, мостові переходи, дороги та берегоукріплення.

Значних матеріальних збитків завдала стихія, яка мала місце 20 та 21 травня цього року в області, у результаті якої постраждали сім районів, три міста та чотири об’єднані територіальні громади. Під час негоди одна особа загинула, 705 – постраждало, 76 – евакуйовано. Було відключено від електропостачання 20 населених пунктів повністю та 12 – частково. Без газопостачання залишилося 1080 абонентів. Один житловий будинок зруйнований, 678 – пошкоджено. Зруйновано та пошкоджено 278 господарських будівель, 8 кілометрів дамб, 37 автомобільних мостів та мостових переходів, затоплено 6136 присадибних ділянок, пошкоджено – 5300 гектарів сільськогосподарських угідь.

 

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття негода збитки

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: