Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Шість інклюзивно-ресурсних центрів Прикарпаття отримали спецавтомобілі

Переглядів: 683

Сьогодні, 22 січня, в Івано-Франківську на території Інституту післядипломної педагогічної освіти відбулася передача шести спеціальних автомобілів для інклюзивно-ресурсних центрів нашої області.

У заході взяли участь в.о. голови обласної державної адміністрації Віталій Федорів, заступник голови облдержадміністрації Дмитро Романюк, керівники окремих структурних підрозділів ОДА, повідомляє пресслужба ОДА.

Посадовці переконані, що завдяки новому транспорту послуги інклюзивно-ресурсних центрів області стануть більш доступними для сімей, які виховують дітей з особливими освітніми потребами.

Спеціальний транспорт придбали минулого року за рахунок субвенції з Державного бюджету на умовах співфінансування з обласного бюджету. Власниками авто стали інклюзивно-ресурсні центри Богородчан, Верховини, Долини, Косова, Надвірної та Рожнятова.

Придбані автомобілі – це свого роду мобільні переїзні кабінети. Вони обладнані необхідними засобами для надання додаткових психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими потребами. У таких мобільних інклюзивно-ресурсних центрах фахівці – логопеди, психологи та дефектологи – зможуть дістатися найвіддаленіших населених пунктів. Кожна дитина матиме змогу пройти обстеження та отримати фахову підтримку та допомогу.

Крім того, автомобілі укомплектовані дидактичними матеріалами, іграшками для проведення корекційної роботи. Задні двері авто обладнані підйомником та спеціальним пристроєм для колісних крісел.

«Завдання влади на місцях – забезпечити якісне надання освітніх послуг дітям і, зокрема, дітям з особливими освітніми потребами, – зауважив Віталій Федорів. – В Івано-Франківській області ця робота налагоджена добре і є однією з найкращих. Створені 22 інклюзивно-ресурсних центри, які обслуговують 760 дітей. А це на 60 відсотків більше, ніж минулоріч. Мобільні інклюзивно-ресурсні центри будуть обслуговувати населені пункти гірських районів та об’єднаних територіальних громад і це суттєво покращить доступність та якість таких послуг».

За словами Галини Іваночко, завідувача Ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти, в області налічується понад шість тисяч дітей з особливими освітніми потребами. Використання мобільних інклюзивно-ресурсних центрів дозволить надавати послуги дітям різного віку та з різними порушеннями, зекономити час фахівців і батьків.

Нагадаємо, що у травні минулого року уже придбали один мобільний інклюзивно-ресурсний центр та передано для комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Коломийської районної ради.

Також зазначимо, що на сьогодні на Івано-Франківщині працюють інклюзивно-ресурсні центри в 15-ти районах, п’яти містах та двох об’єднаних територіальних громадах.

Схожі матеріали за тегами: ПРикарпаття інклюзивні центри спецавто

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: