Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Сьогодні випускники інтернатних закладів Прикарпаття отримають «Валізи в майбутнє» (ФОТО)

Переглядів: 307

Акцію проводять ось уже чотири роки поспіль. За цей час вдалося зібрати та подарувати дітям 93 валізи на загальну суму 582 млн 802 тис. гривень.

Мальтійська Служба Допомоги у рамках акції «Святий Миколай іде до сиріт» організовує благодійний проєкт, який має на меті забезпечити випускників інтернатів речами першої необхідності у самостійному дорослому житті за межами інтернату, повідомляє «Калуш ФМ».

Випускники-2021 з Івано-Франківських обласних центрів соціальної підтримки дітей та сімей (Долина, Тлумач), спеціальних шкіл (Печеніжин, Калуш, Черче), міжрегіонального центру соціально-психологічної реабілітації дітей, що в Медині, та з Містечка милосердя святого Миколая, що у Крихівцях, отримають довгоочікувані «Валізи в майбутнє», про це йдеться на сторінці Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

«Вперше проєкт був організований у 2018 р. для 18 випускників Печеніжинської школи-інтернату. Тоді ми називали його «пілотним фотопроєктом» і, мабуть, не всі вірили, що нам вдасться скласти тих 18 валіз. Сьогодні ми завершуємо вже четверту акцію, за попередні три роки спаковані 93 валізи на загальну суму 582 802,00 грн, нас підтримали тисячі жертводавців. І цього року нам недостатньо просто скласти 40 валіз, тому ми вирішили розширювати горизонти проєкту», – розповідають організатори.

«Валіза в майбутнє» містить у собі: постільну білизну, ковдру, подушку, плед, рушники, набір посуду, сковорідку, праску, чайник, термос, фен, флешку, набір інструментів, набір для шиття, настільну лампу та предмети особистої гігієни – ті речі, якими ми власне користуємось щодня. 

За словами Мальтійців, своєрідним патроном акції «Валіза в майбутнє» є Святий Миколай, тому, наслідуючи принципи святого, який невтомно допомагає всім потребуючим, разом з валізою благодійники хочуть подарувати випускникам трішки чуда, віри та надії на краще майбутнє. Тому, окрім спакованих валіз, цього року започатковують стипендії для найкращих випускників. Ці подарунки волонтери вручать випускникам 27 червня. Урочисте вручення відбудеться о 12.00 у катехитичному центрі поруч з Архикатедральним собором Воскресіння Христового.  

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: