Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Субсидії по-новому. Кому необхідно подати нові заяви та декларації

Переглядів: 1302

У департаменті соціальної політики облдержадміністрації відбулася нарада з начальниками відділів з питань призначення субсидій структурних підрозділів з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій та виконкомів міських рад міст обласного значення щодо зміни у порядку надання житлових субсидій.

Наголошувалося, що з 1 травня цього року діє нова програма житлових субсидій, яка є перш за все соціально справедливою та більш адресною. Зміни направлені на те, щоб всі ті, хто справді потребує субсидії, її отримали, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Встановлено, що з 1 травня призначення житлової субсидії окремим категорія домогосподарств здійснюється лише після подання нових заяви та декларації.

Зокрема, це необхідно зробити:

- орендарям житла;

- внутрішньо переміщеним особам;

- сім’ям, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих, а фактично тих осіб, що проживають в помешканні;

- сім’ям, де є непрацюючі люди працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати;

- сім’ям, в який відбулися зміни у складі сім’ї протягом останнього року;

- сім’ям, які станом на травень 2018 року матимуть понад двомісячну заборгованість за житлово-комунальні послуги і не погасять її до червня 2018-го року.

Переважній більшості громадян, які отримують субсидії і не мають щойно куплених предметів розкоші, нових автомобілів або у складі сімей яких немає працездатних осіб, що декларують нульові ставки доходу, як і раніше державна допомога буде перепризначена в автоматичному режимі. Їм до органів соціального захисту звертатися не потрібно.

Схожі матеріали за тегами: Субсидії нові декларації

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: