Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Франківську відкрили нову туристичну принаду - вежу-бельведер із трьома унікальними годинниками (ФОТО)

Переглядів: 1167

В Івано-Франківську відкрили відбудовану вежу-бельведер із трьома годинниками, яка була прикрасою будівлі готелю "Дністер" впродовж XX століття.

За спільним проектом з підприємством "Писанка" видатними митцями Івано-Франківська на чолі з головою Спілки майстрів ковальського мистецтва Сергієм Полуботьком та золотарем Петром Глухим виготовлений унікальний шпиль, інформує Фіртка.

Його конструкцію в стилі "ар нуво" прикрашають три кулі, вкриті сусальним золотом, середня з яких оздоблена 8-ма мальвами, які є символом безкінечності в природі.

Окрім символічних фрагментів, шпиль має і свою важливу функцію на вежі - він служитиме громовідводом усієї будівлі готелю.

Щодо годинників, то вони виготовлені українськими годинникарями з використанням швейцарських механізмів. Їх діаметр - 1,61 метра.

Розташовані годинники з трьох сторін на вежі з перфорованим візерунком на алюмінієвих пластинах.

"Кожен елемент годинника несе у собі глибоке сакральне значення, - розповідає автор дизайну годинників Маргарита Бойко. - Стрілки - це гармонія природи. Сонце, місяць, день і ніч. Стрілка серця - це символ любові, яка проходить через зірку життя".

З годинників також буде лунати мелодія "Бій дзвону" через визначені проміжки часу. Базова мелодія - це пісня Тараса Петриненка "Україна".

На новорічно-різдвяні свята лунатиме "Щедрик" Миколи Леонтовича.

Схожі матеріали за тегами: Франківськ вежа-бельведер годинники

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: