Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Карпатах знімають фінальні сцени з опришками для фільму «Довбуш» (ФОТО)

Переглядів: 406

На Франківщині – у Микуличині та Яремчі – весь минулий тиждень працювала знімальна група повнометражної кінострічки «Довбуш».

Знімає кіностудія Довженка за підтримки Держкіно. Фільм Олеся Саніна про легендарного ватажка опришків вийде восени 2021 року, з посиланням на Курс повідомляє «Калуш ФМ».

За словами Саніна, орієнтовний бюджет картини має скласти понад 90 млн грн. Також режисер розповів, що телеканал «Україна» вже придбав права на показ фільму «Довбуш».

«Але оскільки за останні два роки змінюється ринок розповсюдження фільмів, для нас відкрилося вікно можливостей показу фільмів і можлива його ширша версія для стрімінгових платформ. Активно ведуться переговори між продюсерами. Готується і міжнародна версія фільму, перш за все для Польщі і Канади», – розповів в інтерв’ю «Сінема» Олесь Санін.

За сюжетом історико-пригодницької картини, у першій половині XVIII ст. у містичних Карпатських горах розгортається драма життя Олекси Довбуша, його непростого кохання та боротьби за гідну долю для свого народу, і тут навічно оселяється таїна його безсмертя. Ватага опришків під проводом двох братів, Івана та Олекси Довбушів, їхня невловимість і зухвалість стали надією для народу і пострахом для ворогів. Дороги братів розходяться, панство кидає всі зусилля на придушення волелюбних настроїв, якими охоплені Карпати. Смерть чи безсмертя переможуть у цьому двобої?

Роль Олекси Довбуша у стрічці виконує Сергій Стрельников («Пристрасті за Чапаєм», «Володимирська, 15»), кохану Довбуша – Марічку – Даша Плахтій («Стрімголов»), у ролі Правиці – директор Франківського драмтеатру Ростислав Держипільський. Також головні ролі виконують франківський актор Олексій Гнатковський та Олександр Мавріц.

У масових сценах, які знімали на Яремчанщині, задіяні прикарпатці. Світлинами зі знімального майданчика поділився франківець Денис Трофімов – він зіграв опришка.

«Неймовірно класний досвід та море позитивних вражень від зйомок у фільмі «Довбуш», – додав іще один опришок поважного віку Василь Мотрук.

Світлини Дениса Трофімова та Василя Мотрука

Схожі матеріали за тегами: «Довбуш» фінальні сцени Карпати зйомки

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: