Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У лікарнях Прикарпаття перевірять стан електропостачання і наявність резервного живлення

Переглядів: 500

У прикарпатських лікарнях перевірять стан електропостачання у лікувальних закладах та забезпеченість їх резервним живленням.

Про це йшлося сьогодні під час онлайн-наради в облдержадміністрації, інформує пресслужба Івано-Франківської ОДА.

На нараді під головуванням заступника голови ОДА Василя Івасика зазначалося, що за минулу добу в області госпіталізовано 504 людей, 9 померло. На кінець листопада завантаженість ліжок хворими на коронавірусну інфекцію складає 51,2 відсотка. Протягом листопада кількість ліжок збільшилася на 916, додатково розгорнуто 556 ліжок та долучено чотири заклади з другої лінії на 360 ліжок. Загалом функціонують 24 заклади для госпіталізації хворих з підозрою та підтвердженням коронавірусної хвороби та 2782 ліжка, з яких 1167 ліжок з подачею кисню, що складає 41,9 відсотка.

Враховуючи надзвичайну ситуацію, яка мала місце у Львівській області, де внаслідок вимкнення електропостачання померли двоє пацієнтів, які перебували на ШВЛ, у лікарнях по всій країні проведуть перевірки обладнання. Відповідно керівникам на місцях акцентовано увагу на необхідності приведення генераторів та блоків живлення у лікувальних закладах у належний стан.

«Упродовж двох днів необхідно створити робочу групу, яка перевірить стан електропостачання у лікувальних закладах області, забезпеченість їх резервним живленням», - наголосив Василь Івасик. - На особливому контролі тримати питання забезпечення лікарень кисневими концентратами та  страхування медичних працівників»

Зазначалося, що першочерговими завданнями із врахуванням прогнозів щодо зростання захворюваності на коронавірусну хворобу на осінньо-зимовий період є розгортання максимальної кількості додаткових ліжок та забезпечення готовності закладів ІІ лінії, розвиток кисневих магістралей з максимальним забезпеченням киснем стаціонарних ліжок (заплановано до 80 відсотків ліжкового фонду), забезпечення стаціонарних відділень кисневими концентраторами та оновлення апаратів штучної вентиляції легень на сучасні моделі експертного класу.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: