Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У липні прикарпатці сім разів зверталися за медичною допомогою через укуси павуків. Трьох людей госпіталізували

Переглядів: 888

Впродовж липня 2022 року в Івано-Франківській області зафіксували сім звернень громадян на лінію «102» через укуси павуків, трьох постраждалих забрали у лікарню. Про це інформує «Калуш ФМ» з посиланням на «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».
П’ять звернень було від мешканців Калуського району. Ще два – у Коломийському районі. У трьох випадках постраждалих госпіталізували у лікарні. 

Про небезпечних тварин 2 серпня повідомили на Facebook-сторінці Ланчинської об’єднаної громади. Адміністратор спільноти Юрій Іваночко зазначив, що останнім часом почастішали зустрічі із отруйними павуками хейракантиумами крапчастими.

«Цей невеличкий павук володіє велетенським, як на його розміри, хеліцерами-щелепами, які з легкістю прокусують не лише тверді хітинові панцирі комах, а й шкіру людини. Його укус є одним із найболючіших з-поміж павуків, він різкий і триває до 12 годин, а в окремих випадках і до 10 діб! Отрута може викликати нудоту, а іноді й місцеві некрози епітелію», – йдеться у повідомленні.

В коментарях до цього допису з’явилися користувачі, котрі підтвердили, що нещодавно мали укуси, ймовірно, від таких павуків. 

«Нас уже кусав такий павук минулого тижня, ми його спіймали. І сьогодні ввечері спіймали ще одного! Ці павуки після опівночі починають своє полювання. Укус цього павука і дійсно дуже сильно болючий і при чому біль, наприклад, після бджолиного укусу за 2-3 години уже практично стихає, а тут зовсім навпаки – болить 24 години безперервно», – пише Олександр Грицюк.

Схожі матеріали за тегами: Прикапаття павуки укуси

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: