Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

«Ваш син скоїв ДТП». Шахраї видурили у двох прикарпаток понад 30 тисяч гривень

Переглядів: 772

На Франківщині «телефонні» шахраї продовжують використовувати відомі схеми: тривожний дзвінок посеред ночі від працівника поліції, що хтось із сім’ї скоїв ДТП. Рідним пропонують заплатити гроші, щоб людина-винуватець уникнула кримінальної відповідальності.

Про те, що син у поліції серед ночі по телефону дізналася мешканка Івано-Франківська. На мобільний телефон до 70-річної жінки зателефонував невідомий чоловік, який представився працівником поліції і повідомив, що її син спричинив ДТП, у якому постраждали люди. Щоб вирішити питання про не притягнення його до кримінальної відповідальності, невідомий запропонував переляканій жінці сплатити 600 доларів США, повідомляє сектор комунікації поліції Івано-Франківщини.

Пенсіонерка погодилась на умови «правоохоронця». Після чого до неї під'їхала машина, водію якої вона і передала пакунок з грошима.

Аналогічний випадок трапився ще з однієюприкарпаткою.54-річна коломиянказа порятунок свого сина, якого нібито затримали «поліцейські», сплатила 16 000 гривень.

Наразі правоохоронці шукають злочинців, аза цими фактамивідкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Аферистам загрожує позбавлення волі до трьох років.

Працівники поліції вкотре застерігають мешканців області бути обачними та не довіряти незнайомцям.

Людям, які опинилися в такій ситуації, поліція наполегливо радить дотримуватися наступних рекомендацій:

- не піддавайтеся паніці. Саме на поспішні, необдумані дії і розраховують шахраї, їх мета - не дати жертві отямитися;

- подзвоніть родичу, який потрапив у біду;

- перевірте достовірність. У телефонній трубці ви можете почути голос людини, дійсно схожий на голос вашого родича, але це може бути обман. Запитайте того, хто вам зателефонував, про щось особисте;

- тягніть час. Повідомте, що ви займаєтеся активним пошуком коштів, їдете до своїх знайомих, щоб їх позичити. Це дасть вам більше часу, щоб зв'язатися з родичем і з'ясувати обставини;

- негайно зверніться до поліції! Зателефонуйте до найближчого відділення поліції на "102" і повідомте про те, що трапилося;

- найголовніше: в жодному випадку не передавайте власні гроші незнайомим людям!

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття шахраї гроші

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: