Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Війна очима гірського штурмовика. У Франківську відкрили виставку військових трофеїв бійців «десятки»

Переглядів: 255

В Івано-Франківську, у підземному переході «Ваґабундо», відкрили благодійну виставку військових трофеїв бійців 10-ої окремої гірсько-штурмової бригади «Війна очима гірського штурмовика». Під час огляду експозиції можна пожертвувати гроші на підтримку воїнів «десятки», з посиланням на Суспільне інформує «Калуш ФМ».

На виставці презентували приблизно 50 фотографій військовослужбовців з передової. Усі світлини зробив пресофіцер 10-ої окремої гірсько-штурмової бригади Микита Шандиба. За його словами, виставку організували разом із Фондом підтримки гірсько-штурмової бригади «Едельвейс», аби нагадати українцям, що війна триває.

«Ми виставили фото та трофеї, які здобули у боях, аби нагадати людям, що хлопці щодня захищають нашу землю, щоб росіяни не пішли далі», – розповідає Микита Шандиба.

На своїх фото чоловік показав буденність військовослужбовців 10-ої окремої гірсько-штурмової бригади. Найважче далася фотографія бійців, які воювали у районі Лисичанська та Сєвєродонецька. Їх, говорить Микита Шандиба, сфотографував, коли їхав за кермом.

«На фотографіях – життя усіх підрозділів бригади. Тут є побут та будні хлопців. На фото немає награності», – каже митець.

Також на виставці експонують трофеї, які українська армія здобула під час боротьби з російськими окупантами. За словами Микити Шандиби, тут є документи, номерні знаки, зброя, уламки боєприпасів, ракет та безпілотників. Їх бійці «десятки» знаходили у техніці росіян, яку ті залишали на полі бою, знищеній техніці та у формі ліквідованих армійців РФ.

«Основна ідея виставки – це благодійність. Ми хочемо підтримати хлопців, які зараз на фронті. Звісно, нам допомагає фонд, але не буде зайвим підбурити людей і спровокувати на допомогу. У кожному підрозділі є свої потреби», – додав Микита Шандиба.

У підземному переході «Ваґабундо» виставка триватиме приблизно тиждень. Експонувати трофеї військових та фотографії бійців «десятки» планують і в інших містах України. Зі слів Микити Шандиби, згодом усі експонати зберігатимуть у музеї 10-ої окремої гірсько-штурмової бригади.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: