Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

«Воїни малюють мир». У Калуші презентуватимуть творчість учасників АТО

Переглядів: 1752

У краєзнавчому музеї Калуша 2 липня відбудеться відкриття виставки картин учасників АТО «Воїни малюють мир».

Виставка є проектом благодійної організації «Міжнародний благодійний фонд «Творча Криївка», яка представляє картини, створені учасниками бойових дій на Сході під час творчої реабілітації, яку проходили ветерани в рамках проектів фонду.

Під час заходу відбуватиметься благодійний аукціон (у форматі тихого аукціону), де можна буде придбати картини воїнів АТО і таким чином підтримати проведення нових заїздів реабілітації.

У Калуші виставка проходитиме з ініціативи ГО «Спілка учасників бойових дій (АТО) Калущини ім. Романа Шухевича» та за підтримки Калуської міської ради.

Організатори запрошують на виставку учасників війни на Сході, їхні родини, волонтерів, активну громаду та всіх, хто цікавиться мистецтвом і хоче дізнатися про проекти БО МБФ «Творча Криївка» та авторську методику В. Маслової «творча реабілітація».

Додамо, що перші заїзди з творчої реабілітації почалися ще навесні 2014 року і проводилися для майданівців. Одразу після початку антитерористичної операції «Творча Криївка» перейшла до роботи з бійцями, що захищають східні кордони України. З осені 2014 року проведено 37 заїздів творчої реабілітації,  в яких взяли участь близько 400 осіб: воїни, їхні рідні та волонтери.

 Методика побудована на антропософському комплексному підході до людини. Під час реабілітації учасники відвідують наймальовничіші куточки України. Заїзди включають в себе активну фізичну діяльність, творчу роботу, оздоровчі процедури. Усе це відбувається на тлі знайомства з українською культурою та мистецтвом.

  Творча реабілітація – соціальний проект, який відбувається завдяки залученню коштів та іншій благодійній допомозі від небайдужих громадян. Кошти, отримані від продажу картин, спрямують на організацію чергових заїздів.

«Ще одним важливим аспектом є історичний контекст створення цих художніх творів, адже це можливість побачити світ очима наших воїнів-пасіонаріїв, що взяли до рук зброю та стали на захист рідної землі. Більшість з них і у мирному житті продовжують нести світло, але вже шляхом змін у суспільстві, активному громадському житті, підприємництві тощо», - зазначають організатори.

Відкриття виставки відбудеться о 15.00.

Виставка «Воїни малюють мир» експонуватиметься у краєзнавчому музеї Калуша (вул. Шевченка, 9) до 10 червня.

Схожі матеріали за тегами: Виставка воїни АТО картина

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: