Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

З початку року прикарпатські ювенальні поліцейські розшукали 80 безвісти зниклих дітей

Переглядів: 343

25 травня світова спільнота відзначає Міжнародний день зниклих дітей. На Івано-Франківщині розшукані усі діти, повідомлення про зникнення яких надійшли цьогоріч, 97 відсотків з яких – упродовж доби. Серед розшуканих – 49 малолітніх дітей, повідомляє «Калуш ФМ» з посиланням на поліцію Прикарпаття.

Для поліцейських ювенальної превенції розшук дітей є пріоритетним, адже, опинившись на вулиці, дитина в будь-який момент може потрапити до рук зловмисників чи вчинити необдуманий ризикований вчинок.

Поліцейські у кожній ситуації зокрема з’ясовують причини, які спонукали дітей до втечі з дому. Серед найпоширеніших – сімейно-побутові умови, схильність підлітків до бродяжництва, непорозуміння з однолітками, та найчастіше діти у такий спосіб намагаються «розв’язати» проблему конфліктів у сімейному середовищі. Тому превентивна робота – один із найдієвіших методів запобігання зникненню дітей.

Зважаючи на обставин та мотиви, які підштовхнули дитину на такий вчинок, поліцейські приймають виважене рішення в інтересах дитини про доцільність повернення утікачів додому чи їх тимчасове поміщення до спеціальних установ для дітей.

 

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття розшукані діти

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: