Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

За минулий рік на Франківщині виявили 56 випадків продажу алкоголю і цигарок неповнолітнім

Переглядів: 443

За минулий рік ювенальні поліцейські Івано-Франківщини виявили 56 випадків продажу алкогольних напоїв і тютюнових виробів неповнолітнім.

Найчастіше такі ситуації поліцейські фіксували в обласному центрі. Працівники ювенальної превенції поліції складали за такими фактами відповідні адміністративні протоколи. Йдеться про ч. 2 ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення законодавства щодо заборони продажу дітям алкоголю та тютюнових виробів), повідомляє поліція області.

Додамо, що й за цей рік ювенали вже виявили факт продажу неповнолітнім особам заборонених для них підакцизних товарів і склали на продавця адмінпротокол.

Алкогольне сп’яніння є однією з доволі поширених причин вчинення правопорушень неповнолітніми. Щоб запобігти цьому, працівники поліції проводять рейди для припинення фактів реалізації алкогольних, слабоалкогольних виробів і тютюнової продукції неповнолітнім, а також проводять превентивну роботу з працівниками закладів, батьками і дітьми.

Тож поліція наголошує, що продавці повинні запитувати у молодих покупців документи, що посвідчують особу, і неухильно дотримуватися вимог законодавства України.

Батьків ювенали радять більше часу приділяти спілкуванню з дітьми, адже йдеться про їх здоров’я.

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття алкогль продаж неповнолітні

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: