Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

За рік на Прикарпатті зафіксували 8 випадків булінгу

Переглядів: 700

19 січня минув рік, як в Україні почав діяти закон щодо протидії булінгу. За цей час до поліції Івано-Франківщини надійшло майже півсотні заяв та повідомлень, у яких йшлося про цькування учасників освітнього процесу.

У кожному випадку працівники ювенальної превенції детально вивчали подробиці конфліктів та давали правову оцінку діям його учасників, повідомляє Ювенальна Превенція Прикарпаття.

Як з’ясовувалося під час перевірок поліцейськими, не в усіх цих випадках правопорушення мали ознаки саме булінгу. Підтвердження правопорушень, що мали систематичний характер, знайшли 8 фактів, за якими складено адмінпротоколи за ст. 173-4 КУпАП.

Нагадаємо, що за цькування, які вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи або такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу, передбачено покарання у вигляді штрафу від 850 грн до 1700 грн або громадськими роботами від 20 до 40 годин.

Такі ж дії, які вчинить група осіб або одна особа повторно впродовж року, каратимуться штрафом від 1700 грн до 3400 грн або громадськими роботами від 40 до 60 годин.

Якщо ж діти-булери є малолітніми або неповнолітніми особами віком від 14 до 16 років, то за вчинення правопорушення будуть відповідати їх батьки. Їм також можуть обрати стягнення у вигляді штрафу від 850 до 1700 грн або громадські роботи від 20 до 40 годин.

Також, відповідно до ч.5 ст. ст. 173-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення притягуватимуться до адміністративної відповідальності й керівники закладів освіти, які не повідомили правоохоронців про булінг. Розмір штрафу становить 850 – 1700 грн або ж їм можуть бути призначені виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням до двадцяти процентів заробітку.

Зазначимо, що працівники ювенальної превенції Прикарпаття продовжують ознайомлювати учнів шкіл, гімназій та ліцеїв з законодавством щодо відповідальності за вчинення булінгу. Ювенальні поліцейські проводять тематичні зустрічі з дітьми, під час яких обговорють актуальну для шкільного середовища тему цькувань. Зокрема, працівники поліції роз’яснюють учням, як попередити такі прояви насильства, якими можуть бути його причини, а також наслідки булінгу для жертв та їх кривдників.

 

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття булінг випадки

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: