Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Псевдопокупець виманив у калушанки 17 тисяч гривень

Переглядів: 726

40-річна мешканка Калуша повідомила поліцейським, що мала намір продати меблі і скористалась одним із спеціалізованих вебсайтів із купівлі/продажу товарів у мережі Інтернет.

До потерпілої зателефонував нібито покупець і домовився про купівлю та оплату вказаного товару. Шахрай сказав, що готовий оплатити товар та запропонував заявниці здійснити переказ коштів через банківський термінал. Він повідомив, що їй потрібно відкрити нібито «банківський електронний гаманець». Але, щоб він зміг відправити туди кошти, обов’язково на рахунку мають бути гроші. Зловмисник запропонував заявниці поставити на рахунок певну суму. Жінка, нічого не підозрюючи, зняла 17 000 гривень зі свого банківського рахунку та перерахувала їх не на так званий «банківський електронний гаманець», а на номер мобільного телефону псевдопокупця, повідомляє поліція області.

Після здійснення операції зв'язок із покупцем безнадійно обірвався, тоді жінка зрозуміла, що її обшахрували та одразу ж звернувся до поліції.

Відомості за вказаним фактом внесено сектором дізнання Калуського відділу поліції в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Правоохоронці закликають громадян перевіряти інформацію, яку вони отримують в телефонному режимі чи з мережі Інтернет. А якщо ж вас обманули - одразу ж телефонувати на «102».

Схожі матеріали за тегами: Шахрайство калушанка кошти

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: