Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Тарас Шинкар з Кропивника виграв срібну медаль на чемпіонаті України з легкої атлетики

Переглядів: 2388


На стадіоні «Зірка» в Кропивницькому пройшов чемпіонат України з легкої атлетики серед ДЮСШ і СДЮШОР (юнаків і дівчат 2000 року народження і молодших), пише «Нафтохімік- Калуш».

 

 

На ньому змагалися 780 юнаків та дівчат з 25 областей України та міста Києва.


Івано-Франківщину на чемпіонаті України представляли 9 атлетів, з яких двоє здобули медалі.


Обидвоє спортсменів - вихованці калуських тренерів з легкої атлетики: учень 11 класу Калуської ЗОШ І-ІІІ ст. №7 Тарас Шинкар (тренери Микола Шевчук і Марта Ханенко) та 16-річний Олександр Гонський, який сьогодні навчається в Києві (тренер Микола Богоносюк).


Тарас народився в Кропивнику, де закінчив ЗОШ І-ІІ ст., а сьогодні займається легкою атлетикою у СДЮШОР ФСТ «Україна», виборов «срібло» чемпіонату України з бігу на 400 метрів. При цьому юнак встановив свій новий особистий рекорд на цій дистанції, пробігши її за 50,23 сек.


Тож Тарас Шинкар пройшов кваліфікаційний відбір на міжнародну матчеву зустріч з легкої атлетики серед юнаків трьох країн, що вже 6 і 7 травня проводитиметься в турецькому місті Бурса. Тарас Шинкар на змаганнях такого рівня виступатиме вперше.


А Олександр Гонський на чемпіонаті України з легкої атлетики проявив себе в бігу на 1500 метрів. Цю дистанцію він подолав за 4 хв. 14,75 сек. У підсумку з таким результатом атлет здобув бронзову медаль національного чемпіонату.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: